
STATE BUILDING CODE INTERPRETATION NO. I-01-10 
 
June 28, 2010 
 
RE:  I-1-10 
 
The following is offered in response to your letter fax in which you seek a formal interpretation.  The 
question would apply to Section 1013.2.2, of the 2003 International Building Code portion of the 2005 
State Building Code.  An enclosed sketch relating to the project in question has been forwarded.  
 
Scenario: 
“1013.2.2 Group I-2.  Habitable rooms or suites in Group I-2 occupancies shall have an exit access door 
leading directly to an exit access corridor. 
In the attached sketch, the floor plan is divided in two separated occupancies, I-2 and B.  there are two 
egress access doors from the patient sleeping area (I-2 occupancy).  One egress access doors leads 
directly to an exit stair.  The other egress access door leads to a corridor in B occupancy that leads to two 
additional exits, one exit stair and one egress access door.  The building is equipped throughout with 
automatic sprinkler system in accordance with 903.3.1.1 and the construction type is 1B.” 
 
Question #1: 
“Is the intent of this section that habitable rooms in and I-2 occupancy exit directly to an exit access 
corridor in the same I-2 occupancy, or could the exit access corridor be in B occupancy?” 
Answer #1: 
Section 1013.2.2, of the 2003 International Building Code portion of the 2005 State Building Code would 
permit an I-2 occupancy to exit directly to an exit access corridor in the same I-2 occupancy and also the 
exit access corridor of a B occupancy could be used.  Keep in mind this would be permitted as long as all 
of the exiting requirements of the I-2 occupancy is provided for in the B occupancy corridor.  
Requirements such as the corridor width I-2 requirements of ninety-six inches would be required for the 
exit access corridor of the B occupancy being utilized.  The corridor, for an I-2 occupancy, is used for 
moving patients confined to bed along with exit door clear width requirements for moving the occupants to 
the exit are applicable. 
 
Question #2: 
“Does the building code allow a second egress from I-2 occupancy through an exit access corridor in B 
occupancy?” 
Answer #2: 
See answer to question #1 above. 
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