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August 11, 2015 
 
 
The following is offered in response to your letter to me dated July 30, 2015, in which you 
are seeking a formal interpretation as to whether or not a paved walkway with five (5) sets 
of steps that contain two (2) risers between each set of steps leading from an elevated 
covered porch that provides direct access into the building through six (6) exterior doors 
required to comply with the code.   
 
Section 1023.6 of the 2003 International Building Code portion of the 2005 State Building 
Code requires that the exit discharge shall provide a direct and unobstructed access to a 
public way.  Based on the submitted site drawing, it appears you are directing occupants 
of the building to egress through the two sets of double doors that lead onto the elevated 
porch, then down to the stairs in question to get to a public way.  If this is the case, such 
stairs would have to comply with the provisions of the 2005 State Building Code. 
 


