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The following is being offered in response to your e-mail correspondence in which you 
seek a formal interpretation.  This question would apply to NEC Section 210.12 of the 
2005 National Electrical Code portion of the 2005 State Building Code. 
 
Question: 
Article 210-12 of the 2005 National Electrical Code was amended in the 2009 State 
Supplement.  Was this article amended for the requirement for the use of combination 
arc fault breakers or amended that smoke detector did not have to on the arc fault 
breaker? 
 
Answer: 
The 2009 Amendment to the 2005 State Building Code, in the NEC Section 210.12(B), 
was amended for both the inclusion of the Smoke Detectors as being Arc-Fault 
protected and the deletion of the January 1, 2008 requirement of the utilization of the 
combination Arc-fault breakers. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


