
STATE BUILDING CODE INTERPRETATION NO. I-10-00 
 
February 29, 2000 
 
 The following is offered in response to your letter in which you request an 
interpretation of Section 3105.4 of the BOCA National Building Code/1996 portion of the 
1999 State Building Code. 
 
Question:  Does Section 3105.4 of the BOCA National Building Code/1996 portion of 
the 1999 State Building Code require that the material covering an awning, as defined in 
Section 3105.2 of the code, be flame-resistant or does that requirement apply only to 
canopies? 
 
Answer:  Section 3105.4 applies only to canopies.  If the awning you propose is wholly 
supported by the building to which it is attached and otherwise meets the definition of 
awning as set forth in Section 3105.2, there is no requirement in Section 3105.4 that the 
material covering the awning be flame-resistant. 
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