
 
 
STATE BUILDING CODE INTERPRETATION NO. I-10-08 
 
July 31, 2008 
 
The following is offered in response to your email letter dated July 15, 2008 regarding 
your request for formal interpretation of Article 406.8(C), of the 2005 National Electrical 
Code portion of the 2005 State Building Code. 
 
Question:  Is it the intent of Article 406.8(C), of the 2005 National Electrical Code 

portion of the 2005 State Building Code, to allow electrical receptacles to be 
installed in the walls surrounding/enclosing bathtubs, hydro-massage tubs, 
spas, hot tubs, shower stalls, and similar spaces, whether or not they are 
installed in a weatherproof enclosure or protected by a ground fault circuit 
interrupter? 

 
Answer: No, Article 406.8(C), of the 2005 National Electrical Code portion of the 

2005 State Building Code, prohibits the installation of receptacles inside 
bathtub and shower spaces even if the receptacles are installed in a 
weatherproof enclosure or protected by a ground fault circuit interrupter. 
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