
 
STATE BUILDING CODE INTERPRETATION NO. I-25-08 
 
May 20, 2009 
 
The following is being offered in response to your faxed memorandum in which 
you seek a formal interpretation.   The question would apply to Section 714.2.6, 
of the 2003 International Building Code portion of the 2005 State Building Code. 
 
Question: 
“Does Section 714.2.6 require that ONLY STRUCTURAL non-fireresistance-
rated members that attach to fireresistance-rated STRUCTURAL members shall 
be protected for not less than 12 inches?  Please also clarify the requirements for 
lateral anchors, braces, clips, non-bearing stud walls, etc.” 
Answer: 
The 12 inch fire protective covering is not limited to the structural non-
fireresistance-rated members.  The intent of Section 714.2.6 is to protect the 
protected structural member by preventing the thermal transmission of heat.  
This is done by continuing the fire protective covering for not less than 12 inches 
from the point of connection. 
The other items cited such as the lateral anchors, braces, etc., are addressed by 
the applicable UL listings of the fire protective covering and the specific product 
manufacturer. 
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