
STATE BUILDING CODE INTERPRETATION NO. I-1-99 
 
February 1, 1999 
 
 This communication is offered in response to your letter in which you request 
official interpretations of the 1994 State Building Code (hereinafter referred to by me as 
the code) in response to the questions which follow: 
 
Question I:  “Does a structure with broken windows violate the Connecticut Building 
Code?” 
 
Answer I:  If said broken window results in a vacant building being “open at door or 
window”, it would constitute an unsafe structure in accordance with Section 120.1 of the 
code.  If said broken window were part of a required fireresistive opening protective in a 
fireresistance rated exterior wall, it would constitute a violation of Sections 906.1 and 
104.2 of the code. 
 
Question II:  “In a town with a building official, what decisions can a first selectman 
make under the Connecticut Building Code?” 
 
Answer II:  The State Building Code does not make provision for a first selectman to 
make any decisions regarding enforcement of the code.  Enforcement of the code is the 
responsibility of the Building Official. 
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